Lista mea de bloguri

vineri, 16 mai 2014

Cuvântul Ambasadei Japoniei cu prilejul evenimentului "Japonia departe-aproape de Bacău" ediţia I, joi 15 mai 2014

"     Stimată Doamnă Mihaela Băbușanu Amalanci,
 Va multumesc pentru invitatia pe care mi-ati adresat-o de a participa la evenimentul "Japonia departe-aproape de Bacau", pe care il organizati.
Cu parere de rau, programul de dinainte stabilit nu mi-a permis sa dau curs invitatiei Dumneavoastra, dar doresc sa va adresez pe aceasta cale cateva cuvinte.
 Este extrem de imbucurator faptul ca haiku-ul, una dintre formele traditionale de poezie japoneza cu forma scurta este atat de indragita si la Bacau. 
De fapt, sensibilitatea fata de natura este una dintre trasaturile comune ale japonezilor si romanilor si acest lucru face usor de inteles interesul fata de aceasta forma de poezie. 
Pentru informarea Dumenavoastra, va pot spune ca si domnul Radu Serban, Ambasadorul Romaniei in Japonia este un mare pasionat de haiku.
 Am fost informat ca pentru evenimentul de astazi ati beneficiat de sprijinul reprezentantilor Asociatiei "Himawari" din Iasi, cea mai importanta institutie de promovare a culturii si limbii japoneze in zona Moldovei.
 Ma bucur sa constat in acest fel ca pasiunea pentru Japonia si cultura ei v-a adus laolalta si sper ca astfel de colaborari vor deveni o traditie, care pe viitor va aduce din ce in ce mai aproape Japonia de sufletul romanilor din zona Dumneavoastra.
 Permiteti-mi, in incheiere, sa va urez mult succes deopotriva pentru acest eveniment si pentru intreaga activitate pe care o desfasurati.

                                                                                                                          Mai 2014

Nobumitsu Takamatsu
Atasat Cultural

Ambasada Japoniei in Romania"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu